dilluns, 28 de gener del 2013

Controlar el teu linux des d'un dispositiu android.

Si tens un ordinador connectat a la tele, no vols aixecar-te del sofà i tampoc vols comprar-te un teclat inalàmbric, aquesta és una bona opció. Es tracta d'un programari per a controlar el teu Linux des d'un dispositiu amb android. A més de funcionar en Linux, existeix versió per a Windows i Mac.

 En Linux : Es tracta d'un programa en java, pel que hauràs de tenir instal·lat algun runtime de java (algun JDK que pots instal·lar amb l'eina que usis habitualment). Pots descarregar-te el .jar d'aquí . Després de descarregar-lo el descompactes i obtindràs un fitxer "AndroMouse Desktop 2.4.jar" que has de guardar en una carpeta en la qual tinguis pemisos. No t'oblidis de donar al fitxer .jar permisos d'execució. Si no saps com executar un programa en java, obre la consola i tecleges :

 java -jar /rutaamiprograma/miprogramadejava.jar 

Pots crear un sh que contingui l'execució del jar, i cridar-lo quan arrenqui l'ordinador. En funció de la distro que utilitzis tindràs diferents eines per a fer-lo de manera fàcil.

 En adroid : des del "Google Play" descarrega l'aplicació "Android Mouse and Keyboard" de XurajB Labs, que disposa d'una versió gratuïta i altra de pagament. La connexió pot fer-se per Bluetooth o Wi-Fi, encara que únicament ho he provat amb Wi-Fi configurant la IP de l'ordinador a controlar.

Podeu utilitzar la pantalla del android com ratolí i com teclat, fins i tot utilitzant el reconeixement de veu de android. Si desitges fer la connexió a través de bluetooth, hauràs d'instal·lar els paquets de control de bluetooth en Linux.

Personalment tinc una bona experiència amb l'aplicació, encara que creo que l'ús de recursos en el linux és una miqueta elevat per al tipus d'aplicació que és. Això no ha de suposar-vos un problema, ja que no ha estat rellevant en el rendiment de l'equip.

El link a la web del producte és http://andromouse.com/ on trobareu mes informació (en anglès) i un video demostratiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada